Historia


Lahden Kalaveikot – “lyhyt historia”.

Seura on perustettu v 1949.
Perustamisen aikaan kalastuslupa- menettely oli erittäin monimutkainen, piti käydä nimismieheltä lunastamassa valtion kalakortti. Vesi-alueet olivat kalastuskuntien lupa-alueita, joihin kaikkiin joutui lunastamaan luvat. Lupien saaminen oli joskus erittäin vaikeaa, sunnuntaiaamuisinkin piti mennä kolistelemaan luvan myyjän oven taakse. Kalaveikot selvensivät asiaa jäsenistön osalta vuokraamalla vesi-alueita kalastuskunnilta. Vuokra maksettiin istuttamalla ko. alueelle kalanpoikasia. Tämä helpotti pilkkimistä ja muuta vapaa-ajankalastusta sekä toimi kala-vesien hoitona. Tässä lienee yksi syy Lahtelaisen ”pilkkikulttuurin” kehittymiseen.

Tällä hetkellä seuran jäsenmäärä on n. 170, ja kilpailumenestys pitkästä historiasta ja aktiivisista kilpailijoista johtuen on Suomen huippuluokkaa. Historian aikana SM-mitaleita, joukkue mitalit mukaan lukien on kertynyt liki 300 kpl. Yhtenä kovana saavutuksen voidaan pitää miesvet. kesä-ongen yhdeksää joukkuekultaa.

Seura rakensi 70 luvulla kalamajan Sysmän Vehkasaloon, joka on jäsenistön käytettävissä pientä korvausta vastaan. Majan edustalta löytyvät hyvät pilkkivedet, vähän kauempaa aukeaa Tehinselkä taimenineen.

Seuran toiminta on aika paljon kilpailupainotteista. Myöskin seuran jäseniä on mukana eri kalastusalan järjestöissä. Seurojen ja eri järjestöjen välinen nuorisotyö on hyvällä tasolla.

Mikäli haluat lisää tietoa Lahden Kalaveikoista, ota yhteyttä:
Eero Mäki p. 040 7330183 sähköp. eero.maki@lahdenkalaveikot.fi tai maki.eero@gmail.com